Askolan Ruutipellon alueella juoksee jatkuvasti irrallaan keskikokoinen musta koira. Tänä aamuna piski oli hilkulla kohdata noutajansa, kun se hiippaili Laran tuuheisiin perskarvoihin kiinni. Teimme ihan rauhassa aamulenkkiä ja Lara nuuski taas tapansa mukaan jotain selkäni takana, kun se yhtäkkiä murahti ja juoksi jalkoihini turvaan kannoillaan sellainen sohvatyynyn älykkyysosamäärällä varustettu rakki. Otus ei vaikuttanut vihaiselta, lähinnä uteliaalta, mutta koska se säikäytti Laran, säikäytin minä puolestani sen oikein kunnolla.

 Onneksi Laralla on betoniporsaan rohkeus (se ei siis ymmärrä pelätä mitään) ja pajavasaran muisti. Kun minä vielä hätyytin rakkia pidemmälle pusikkoon, oli Lara jo kuono maassa matkalla kohti uusia seikkailuja, koska välitön vaara oli sen kohdalta ohi. Tiedän kuitenkin koiria, jotka märehtivät tuollaisia kohtaamisia pitkään jälkeenpäinkin eivätkä halua enää mennä paikkoihin, joissa ovat kohdanneet tuollaisia häiriköitä. Sellaista ei saisi tapahtua, koska tuokin reitti metsäpolkuineen on loistavaa aluetta koirien ulkoiluttamiseen.

 Aion jatkossa tehdä lenkin useammin tuolla alueella ja jos kyseinen rakki vielä ahdistelee Laraa, annan sille uuden opetuksen. Alueella kulkee paljon lapsia ja siellä on myös aitaamaton leikkikenttä. Vaikka koira olisi kuinka kiltti, saattaa se vapaana juostessaan kohdata lapsen, joka ei ole niin kiltti. 30-kiloinen koira popsii 20-kiloisen kakaran helposti aamupalakseen, jos tämä onnistuu suututtamaan koiran. Historiasta löytyy paljon tapauksia, joissa suloinen sohvanvaltaaja on saanut tarpeekseen siitä, että pahankurinen kakara kiskoo sitä hännästä ja iskee nitojalla niittejä sen korviin. Minua lasten popsiminen ei haittaa, mutta lapsenomistaja saattaa pahoittaa mielensä ja sellaisen tapauksen jälkeen koira takuulla kohtaa noutajansa, koska tässä yhteiskunnassa lapsi valitettavasti arvioidaan paljon koiraa arvokkaammaksi.

 Pidetään ne koirat siis kiinni! Siitä hyötyvät kaikki, eniten koirat itse. Ja kerätään myös ne kakkakikkareet, ainakin jos niitä putoilee kulkureiteille tai toisten nurmikoille :)