Kuten ennakkoon arvelinkin, sukupuolenkorjaukseni on haastava etenkin äijäkulttuurissa eläville miehille. Kun kerroin asiasta työmaalla, se hyväksyttiin kyllä, mutta siitä ei uskallettu puhua pitkään aikaan mitään. Jo ennen "ulostuloa" päätin, että etenkin miesten kanssa käsittelen asiaa huumorin kautta ja se on kantanut hedelmää, sillä jos mies voi nauraa jollekin asialle, hän pelkää sitä paljon vähemmän. Joskus pelkoja käsitellään esimerkiksi typerillä sovinistisilla tai rasistisilla vitseillä, mutta jos kohderyhmän jäsen itse heittää vielä rankempaa huulta, katoaa vitsailusta pahantahtoisuus ja se muuttuu oikeasti hauskaksi.

Minusta on takuulla väännetty vitsiä selän takana vaikka kuinka paljon, mutta nykyään huuli lentää ihan päin naamaakin. Tässä muutama esimerkki:

Olen lähdössä parin tärkeän ihmisen kanssa Itävaltaan lokakuussa ja asiasta on jo sovittu työnantajan kanssa. Logistiikkapäällikön kanssa olemme kuitenkin taipuvaisia epäilemään, että johtaja unohtaa koko jutun ja kun hän ihmettelee poissaoloani lokakuussa, joutuu kaveri kertomaan minun olevan Alppien suunnalla. Tässä vaiheessa tulee kysymys: "Vi**uako se siellä tekee?" Logistiikkapäällikkö lupasi vastata näin: "Ei kun se tehdään Helsingissä, tämä on ihan lomamatka."

Lupasin ottaa leikkauspäivänä ennen/jälkeen-kuvat genitaaleistani. Ennen-kuvassa tietysti uljas pippelini ja jälkeen-kuvassa uudet vehkeet varustettuna tällaisella kuvatekstillä: "Tämä operaatio meni vi*uiksi!" Työkaveri innostui ideasta kovasti, ainakin naurusta päätellen...

Samassa ruokatuntikeskustelussa naureskeltiin myös leikkausta suorittavan kirurgin kommentille hänen katsellessaan lähtöasetelmaa: "Eihän tästä tule vi**uakaan!"

Isot pojat ovat puhuneet pi**un saamisen ihanuudesta, siksi päätin hankkia itsellenikin sellaisen.

Sanoisin, että munien poisleikkauttaminen on elämäni eniten munaa vaatinut päätös.

Miesten maailmassa on hienointa huumorin helppous. Naisten puolella vaaditaan enemmän älyä. Luulisin. Naishuumorin tasosta tosin kertoo aika paljon esimerkiksi se, että nauroimme naispuolisen ystäväni kanssa puoli tuntia vedet silmissä Messenger-sovelluksen peukulle...

Huumori on kuitenkin parhaimmillaan silloin, kun se naurattaa oikeita ihmisiä oikeassa paikassa oikeaan aikaan, olipa se sitten älykästä, tyhmää tai rivoa. Lisäksi huumori on mainio keino saada etenkin miehet puhumaan vaikeista asioista. Naiset puhuvat paljon helpommin, joskus liiankin helposti. Terveisin Nimimerkki "Olen Vaihtanut Naispuolisen Kirjanpitäjän Kanssa Jo Toistakymmentä Sähköpostiviestiä Taloyhtiön Kirjanpidosta Ja Vain Kaksi Niistä Koski Kirjanpitoa"

Koira makaa eteisessä seljällään. Kahden tunnin metsälenkki taisi ottaa voimille.