Askolan kunnan uimarannan lähellä olevalle pienelle rantakaistaleelle, joka on yleisesti tunnettu koirien uintipaikkana, on nyt laitettu koirakieltomerkki. Tämä kirvoittaa allekirjoittaneessa pienoista närkästystä ja siksi Askolan kunta sai tänään seuraavanlaisen ystävällisen kyselyn:

Olen kuullut, että Takajärven uimarannalle vievän tien varressa oleva pieni rantakaistale, jossa kunnan asukkaat ovat iät ja ajat uittaneet koiriaan ja joka on sangen kaukana varsinaisesta uimarannasta, on nyt menty pilaamaan kakaroiden heittelemien roskien lisäksi myös koirakieltomerkillä. Jos teon takana on Askolan kunta, pyydän teitä ystävällisesti selittämään, mistä on kyse. Kuten jokainen aivoilla varustettu tietää, kakarat sotkevat paikkoja paljon enemmän kuin koirat, mistä johtuen ranta pitäisi pikemminkin varustaa kakarakieltomerkillä kuin estää viattomien, helteestä kärsivien lemmikkien harmiton polskiminen paikassa, josta niiden tipauttelemat muutamat karvat eivät kovinkaan todennäköisesti ajaudu mäen takana räpiköivien paskahousujen hengityselimiin. Koirat eivät kuseksi järveen, ne eivät paskanna sinne, ne eivät heittele sinne roskia eivätkä ne riko paikkoja. Räkänokat, etenkin teini-ikäiset, tekevät kaikkea tätä ja lisäksi möykkäävät mielipuolisesti.

Jos kunta todella aikoo estää veronmaksajia uittamasta lemmikkejään Takajärvellä, on se velvollinen osoittamaan sellaisen paikan, jossa koirat saavat ihan luvan kanssa uida. Paikan on oltava helposti saavutettava ja tietysti sellainen, ettei siellä ole räkänokkien jätöksiä vaarantamassa eläinten terveyttä. Oma koirani jaksaa kyllä kävellä muutaman kilometrin kotoa tai autolta uimapaikalle, mutta esimerkiksi ystäväni kolmevuotiaalla koiralla on nivelrikko, joka rajoittaa sen kävelyä ja jonka hoitamisessa uiminen on erittäin tärkeässä roolissa. Koiralla on ehtymätön elämänhalu ja se saa suunnattomasti iloa liikkumisesta, mutta nyt sitä estetään harrastamasta ainoaa kivutonta liikuntamuotoa. Eikä tuo koira ole kunnan ainoa nivelrikkoinen, jolle on suositeltu uimista.

Ymmärrän koirakiellon ihmisten uimarannalla, onhan koiran hyvinvoinnin kannalta tärkeää ettei se joudu pulikoimaan räkänokkien kuseksimassa ja roskaamassa jätevedessä, mutta miksei koira saa uida sellaisessa paikassa, joka ei ole lähelläkään ihmisten käyttämää räpiköintipaikkaa? Henkilökohtaisesti olen nähnyt kyseisen paikan lähistöllä yhden ainoan koiranjätöksen kymmenillä käyntikerroillani, ja senkin siivosimme ystäväni kanssa pois. Räkänokkien heittelemiä roskia on sen sijaan joka puolella.

Odotan vastaustanne pikaisesti. Siihen asti oletan, että kyltti on ainoastaan jonkun älykääpiön kepponen, ja käytän uimapaikkaa koirani kanssa aivan kuten olen tehnyt tähänkin asti, sotkematta ja häiriköimättä. Jos tempun taustalla kuitenkin on Askolan kunta, odotan saavani vastauksessanne tiedon paikasta, jossa koiria voi uittaa ilman pelkoa typeristä kieltomerkeistä ja häiriköivistä kakaroista.

Tämä viesti julkaistaan kokonaisuudessaan blogissani, jonne liitän myös vastauksenne. Blogi sijaitsee osoitteessa http://graniittia.vuodatus.net/

Ystävällisin terveisin

Harri Lätti
Vakkola

Tiedän, että lapsenomistajat närkästyvät siitä, etten erityisesti arvosta kaikkia heidän ihania pikku pilttejään, mutta itse olen koiranomistaja ja minun velvollisuuteni on pitää koirani puolia silloin kun sitä yritetään syrjiä lapsiksi kutsuttujen parasiittien edun nimissä. Aivan samalla tavalla lapsenomistajat käyttäytyvät aina kun joku yrittää ajaa koirien asiaa. Koira on vähintään yhtä älykäs kuin lapsi, paljon älykkäämpi kuin teini-ikäinen räkänokka ja se tekee paljon vähemmän tuhoa. Itse asiassa koira tuottaa yhteiskunnalle, kun taas kakarat ovat pelkkiä rahareikiä. Ja ei, en minä vihaa lapsia, vaikka käytänkin välillä aika vahvaa kieltä niistä otuksista :)