Jossain onnettomassa maailmankolkassa järjestetään parhaillaan EVVK:n MM-kisoja, ainakin jos jotain voi päätellä tiedotusvälineiden, sosiaalisen median ja IRC:n täyttäneestä ääliömäisestä vouhotuksesta. Suomihan valitettavasti sattuu olemaan yksi EVVK:n innokkaimmista harrastajavaltioista, vaikka onkin pärjännyt lajin arvoturnauksissa todella surkeasti, kun tarkastellaan saavutettujen kultamitaleiden määrää suhteessa harrastajapohjaan ja tuhlattuun rahaan.

EVVK, toiselta nimeltään jääkiekko, on siis väkivaltainen kamppailulaji, jossa pieneen kaukaloon ahdetut aggressiiviset nuorukaiset huitovat toisiaan puukepeillä ja nyrkeillä ja käyttävät välillä myös jalkineisiinsa kiinnitettyjä teräaseita toistensa akillesjänteiden katkomiseen. Jotta homma saataisiin mahdollisimman naurettavan näköiseksi, on kenttä jäädytetty liukkaaksi ja pelaajat puettu mahdollisimman pöljiin vaatteisiin.

Puitteet saadaan mahdollisimman laadukkaiksi, kun ensin rakennetaan (ainakin osin veronmaksajien varoilla) valtava lämmin halli, jonka keskelle sitten nikkaroidaan taistelukenttä, joka pidetään kustannuksista välittämättä jäisenä. Usein ulkona on samaan aikaan talvi ja se kenttä pysyisi siellä jäässä ihan ilman jonninjoutavaa energiankulutustakin, mutta eihän sellainen käy päinsä, koska EVVK:ta kuuluu ehdottomasti seurata lämpimässä tilassa. Eikä pahoinpitely näytä ollenkaan niin kivalta, jos se tehdään jollain muulla alustalla kuin jäällä ja jos siihen osallistuvat pellet ovat pukeutuneet muuten kuin naurettavasti ja aseistautuneet vähemmän typerillä astaloilla kuin päistään taivutetuilla puukepeillä.

EVVK:n pelaajan koulutus alkaa jo varhaisessa lapsuudessa. Lasten joukosta etsitään väkivaltaisimmat, sadistisimmat, isokokoisimmat ja aivottomimmat tyypit, jotka pumpataan täyteen hormoneja ja dopingia, jotta saadaan korostettua väkivaltaisuutta, sadistisuutta ja aivottomuutta sekä kasvatettua lihasmassaa. Kaikkein tehokkaimmin lääkityt mielipuolet pääsevät pahoinpitelemään toisiaan rahakkaimmille areenoille.

Suomessa ja kolmessa muussa Euroopan maassa EVVK:n MM-kisat ovat merkkitapahtuma. Jos et seuraa kisoja tai uskallat hiemankin arvostella niitä, olet epäisänmaallinen paska ja sinut pitäisi pahoinpidellä jauhelihaksi. Pohjois-Amerikassa panostetaan enemmän omiin EVVK-liigoihin, joissa pahoinpitelyt ovatkin aivan omaa luokkaansa, mutta toki MM-kisatkin kiinnostavat. Maailmassa pelataan siis EVVK:ta tosimielellä vain kuudessa tai seitsemässä valtiossa. Loppuja valtioita, joita jäänee jäljelle parisensataa, ei voisi vähempää kiinnostaa. Mutta kuten sanottua, Suomessa ja kuudessa muussa valtiossa sinua kiinnostaa! Piste!

P.S. Kaikki varmasti tietävätkin kirjainyhdistelmä EVVK:n alkuperän, kyseessähän on siis Lapinlahden Lintujen loistavista Tähtireki-sketseistä kansan suihin siirtynyt lyhenne:

http://www.youtube.com/watch?v=r2TVZ2r9EY8