1. Valitse epäkäytännöllisin mahdollinen väline ostosten kuljettamiseen. Jos kaupassa on tilavat käytävät, ota kärry. Sillä tukkii tien helposti sutjakammaltakin kilpaostostelijalta. Ahtaassa kaupassa voit käyttää koria, mutta silloin pällistelypaikka on valittava huolellisesti, koska kori ei tuki kulkureittiä kovinkaan laajalta alueelta. Nykyään kaupoissa on myös korin ja kärryn välimuotoja, vedettäviä ostoskoreja. Ne ovat tehokkaimmillaan kassalla, koska niitä varten ei ole telinettä johon sellaisen voi jättää. Oivallisin paikka hylätä tuollainen kori on tietysti kassajono, tarkemmin sanottuna siinä seuraavan asiakkaan edessä. Se vie yllättävän paljon tilaa ja takanatulijan tuskastunut ilme on todella hupaisaa katsottavaa, kun hän yrittää keksiä keinoa päästä pystyttämäsi barrikadin ohitse.

2. Valitse kassajonosi huolella. Ota se jono, joka näyttäisi nopeimmalta. Silloin sinulla on parhaat mahdollisuudet saada taaksesi sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole aikoneet käyttää kauppareissuunsa puolta vuorokautta. Nämä ihmiset ovat mukavimpia kiusattavia. Muista jonoa valitessasi kiinnittää huomiota myös kassahenkilöön. Kokenut keski-ikäinen nainen ei ole hyvä valinta, jos toisella kassalla istuu liikkeissään suhteellisen rivakka, mutta kokemattomuutensa takia varsin epävarma ja helposti häkeltyvä ja hätääntyvä nuori mies.

3. Älä vahingossakaan ota kaikkea tarvitsemaasi kerralla, vaan lähde hakemaan lisää tavaraa sen jälkeen kun olet latonut romusi hihnalle. Älä myöskään punnitse hedelmiäsi ja vihanneksiasi, vaan pakota myyjä tekemään se. Kun hän on kovalla vaivalla hakenut tarran appelsiinipussisi kylkeen, nosta hihnalle punnitsemattomat tomaattisi.

4. Kun kassahenkilö kertoo ostostesi hinnan, älä ole kuulevinasi, vaan seiso tylsämielisen näköisenä ja katsele muualle. Puhelimen näprääminen on myös oivallinen keino, puhelimeen puhuminen suorastaan nerokas. Kun kassahenkilö kertoo hinnan toiseen kertaan hieman kovemmalla äänellä, katso häntä hölmistyneen näköisenä ja kysy viiden minuutin tehostepaussin jälkeen, että "jaa, kuinka paljon?" Kun kassahenkilö lausuu nuo maagiset numerot kolmannen kerran jo varsin kantavalla äänellä, katso häntä halveksivan näköisesti tyyliin "ei tarvitse huutaa, nulikka!"

5. Maksaminen on todellista taidetta, kun sen osaa tehdä oikein! Kun viimein suvaitset vastaanottaa hintaa koskevan informaation, ryhdy etsimään rahapussiasi. Siihen kannattaa käyttää paljon aikaa. Kun olet lopulta löytänyt rahapussisi siitä paikasta, jossa tiesit sen koko ajan olevan, katsele HUO-LEL-LI-SES-TI läpi jokainen mahdollinen lokero ja ota vasta sitten pankkikorttisi esiin siitä lokerosta, johon katsoit jo kertaalleen ihan alussa. Yritä ojentaa kortti kassahenkilölle, vaikka oikein hyvin tiedät että kaupassa on se hieno pääte, johon kortti tuupataan ihan omakätisesti. Muista valita ensin luottopuoli, jonka jälkeen tempaiset kortin pois ja valitset luottopuolen uudelleen. Kolmannella yrityksellä voit sitten jo valita pankkipuolen ja ryhtyä suunnittelemaan tunnusluvun näppäilyä. Näppäile ensin väärin. Kiskaise kortti pois. Laita se takaisin. Valitse vahingossa luotto. Kiskaise kortti pois. Laita se takaisin. Valitse pankkipuoli. Ryhdy etsimään tunnuslukua puhelimesi muistista. Etsi sen jälkeen rahapussistasi, taskuistasi, autostasi ja kaupan käytäviltä. Soita vielä varmuuden vuoksi kotiin puolisollesi ja kysy häneltä. Kun kanssajonottajat ovat siinä pisteessä, että he repivät hampaillaan energiajuomatölkkejä suikaleiksi ja takovat suikaleista kirveitä pääsi menoksi, muista "ihan sattumalta" tunnuslukusi ja ryhdy näppäilemään sitä päätteelle. Tee se varmuuden vuoksi HI-TAAS-TI. Seiso sitten vartti ja odota päätteen antamaa kuittausta. Muista sitten painaa enteriä, jonka jälkeen kuittaus tuleekin parissa sekunnissa.

6. Kun maksu on hyväksytty, jää seisomaan päätteen eteen eksyneen näköisenä. Kassahenkilön alettua vetää kassan läpi seuraavan asiakkaan ostoksia on sinun aika muistaa muovipussi. Kysele asiasta verkkaiseen tahtiin kassahenkilöltä, joka tässä vaiheessa on jo saanut seuraavan asiakkaan ostokset vedettyä läpi ja operaatio olisi maksamista vaille valmis. Muista seisoa koko ajan maksupäätteen edessä! Kun seuraava asiakas näyttää siltä, että hän on valmis heittämään sinut ulos ikkunasta, tarvittaessa vaikka kattoikkunasta, lähde viimein liikkeelle. Mutta lähde ehdottomasti vastakarvaan hakemaan sitä pussia, jonka olet saanut ruinattua kassahenkilöltä ilmaiseksi. Pakota takanatulija väistämään mahdollisimman hankalalla tavalla (tässä vaiheessa se tientukoksi jätetty vedettävä ostoskori on tehokkaimmillaan).

7. Pakkaa ostoksesi HI-TAAS-TI! Tällöin jälkeesi tulevat joutuvat pitämään kiirettä omiensa kanssa, jotta kassahenkilö voi tuupata uusia ostoksia häneltä vapautuvalle paikalle.

8. Laske lopuksi allesi ja loikkaa lattiakaivoon!

9. Kiitos.